36618
Książka
W koszyku
Od lekarza do kucharza : O tym co wyprawiamy w kuchni, aby chorować. O tym, co możemy zrobić aby wyzdrowieć i nie chorować / Danuta Myłek. - Wydanie 2 uaktualnione o najnowszą wiedzę. 30 całkiem nowych przepisów. - Warszawa : Prywatny Gabinet Alergologiczny PROGRES , 2023. - 224 strony : ilustracje ; 21 cm.
Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.W książce znajdziesz odpowiedzi na to:- jak dać sobie radę z przygotowaniem zdrowych dań,- dlaczego powszechnie uprawiana pszenica szkodzi zdrowiu i jakie zboża warto spożywać,- jak właściwie żywić dzieci,- jakie tłuszcze spożywać, w jakiej postaci i dlaczego (...) blisko 30 porad zdrowotnych dotyczących stylu życia.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Pszów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na stronie tytułowej : O tym, co wyprawiamy w kuchni, aby nie chorować.O tym, co możemy zrobić, aby wyzdrowieć i nie chorować.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Książka medyczno-kucharska dla alegików, otyłych, reumatyków, sercowców, bepłodnych par, niemowląt, dzieci i dorosłych z rakiem, chorymi jelitami, mózgiem,psychiką i innymi choroba, a także zdrowych, którzy nie chą chorować, lecz żyć długo i w dobrej formie.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej